• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


מתכונים לפורים


מתכונים לפורים הם מתכונים ייחודיים המשלבים בין מרכיבים כדוגמת: הפרג, היין והשמרים. עם השנים התפתח רפרטואר שלם של מתכונים לפורים המתאימים לעריכת סעודת פורים המפורסמת.
במדריך הבא, תוכלו ללמוד כיצד להרכיב משתה פורים מנצח באמצעות מספר מתכונים לפורים מפתיעים.

על חג פורים

 

על פי מגילת אסתר, חג פורים נחוג לזכר סיכול תוכניתו הזדונית של המן (שרו של המלך הפרסי אחוורוש) להשמדת יהודי פרס. התוכנית כאמור לא צלחה, המן ומשפחתו הוצאו להורג בתלייה, ויהודי שושן הבירה ערכו משתה שמח לציון הניצחון בט"ו באדר. לצערנו הרב לא תועדו מתכונים לפורים אותנטיים מתקופה זו, אולם בהתבסס על מצוות החג, יהודי העולם פיתחו מתכונים לפורים ייחודים ברוח פורים.

מנהגי החג


חג פורים גדוש במצוות, מתכונים לפורים ובמנהגים, כגון: קריאה במגילת אסתר, הענקת מתנות לאביונים, עריכת משתה יין, לשתות עד דלא ידע, הענקת משלוחי מנות לאנשים. כמו כן, נוהגים להתחפש ולהשתטות, לחלק דמי כיס ולאכול אוזני המן.

מאכלים לפורים


שלושת המרכיבים הדומיננטיים, המככבים בשלל מתכונים לפורים הם:פרג, שמרים ויין. כל עדה מחזיקה במקבץ של מתכונים לפורים הייחודיים לה: כך למשל: מתכונים לפורים מגזרת המתוקים כגון: הטולומבה הטורקי, עוגיות השבקייה המרוקאיות, המקרוד הטוניסאי ועוד. כאשר אחד מסממני החג המרכזיים הם אוזני ההמן, המככבים בשלל גרסאות של מתכונים לפורים.

משתה פורים – מתכונים לפורים


אם ברצונכם לערוך סעודת פורים מושלמת, המורכבת ממנה ראשונה, עיקרית ואחרונה בליווי של משקות מיוחדים, איגדנו במיוחד למענכם מתכונים לפורים ייחודיים, שיהפכו את משתה פורים למשתה אגדי מלא מתכונים לפורים.
את המשתה נתחיל במשקה אלכוהולי ספרדי מנצח, העונה לשם סנגריה, שהוא למעשה פונץ' יין קר.

מתכונים לפורים – סנגריה


המצרכים הדרושים להכנת משקה סנגריה: שתי כוסות של פרי טרי חתוך לקוביות (תפוזים, תפוחים, אגסים ואפרסקים), קרח גרוס, בקבוק של יין ספרדי מסוג ריוחה (750 מ"ל), סודה, 150 מיליליטר של מי סוכר, מקל של קינמון, 150 מיליליטר של ליקר תפוזים, 200 מיליליטר של מיץ תפוזים סחוט וחמישים מיליליטר של ברנדי.
אופן הכנת הסנגריה:
תחילה, יש להניח את הפירות בתוך קערה עמוקה ולהוסיף אליה את הברנדי, היין, מיץ התפוזים, הסוכר וליקר התפוזים. שנית, יש להוסיף לתערובת את מקל הקינמון, לערבב ולהניח במקרר למספר שעות. שלישית, יש למזוג את המשקה לתוך כוסות יין גבוהות, להוסיף קרח גרוס ולהציף במשקה סודה.

 

לאחר שחיממנו מעט את הגרון, נעבור אל החלק האומנותי של הסעודה ונפצח בשני מתכונים לפורים, שמטרתם לפתוח את תיאבון הסועדים.

מתכונים לפורים – אוזן המן במילוי ארטישוק וציפוי תירס

 

המצרכים הדרושים להכנת כיסוני הבצק: שלוש וחצי כוסות קמח, אחד וחצי כוסות מים קרים, שליש חבילת שמרים, שתי כפות של שמן זית, חצי כף מלח וחצי כף סוכר.
אופן הכנת כיסוני הבצק:


  1. תחילה, יש להניח בתוך הקערה את הקמח, השמרים, המים והסוכר ולערבב את הכל, עד להיווצר עיסה.

  2. שנית, יש להניח את השמן ויתר הקמח ולהעביר את התערובת למיקסר ולערבב את הכל למשך חמש דקות.

  3. שלישית, יש להוסיף לתערובת את המלח ולערבב את הכל למשך שבע דקות ובמהירות גבוהה.

  4. רביעית, יש להניח את הבצק בתוך קערה מקומחת, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

  5. חמישית, יש להוציא את האוויר מן הבצק, לרדד את הבצק למשטח דק בעובי של 5 מילימטר ולקרוץ ממנו עיגולים.

 

המצרכים הדרושים להכנת מילוי אוזני ההמן: 400 גרם של ארטישוק, כף גדושה של אגוזי לוז כתושים, מאה גרם של גבינת פרומעז, קורט פלפל ומלח, כף גדושה של זיתי קלמטה, שתי כפות של עירית קצוצה וכף של דבלים חתוכים.
אופן הכנת המילוי:
תחילה, יש לקצוץ את הארטישוק ולהניחו בתוך קערה. אחר כך, יש להוסיף את הזיתים, הגבינה, אגוזי הלוז, התאנים והעירית הקצוצה. לבסוף, יש לתבל את הכל בפלפל ומלח.
אופן הכנת אוזני המן במילוי ארטישוק וציפוי של תירס:


  1. תחילה, יש לרדד את הבצק לעובי של חמש מילימטר, לקרוץ עיגולים ולהבריש את שולי הבצק בביצה.

  2. שנית, יש להניח את תערובת הארטישוק במרכז כיס הבצק ולקפל שלוש פאות לצורת משולש אוזן המן.

  3. שלישית, יש להבריש את דפנות הבצק במעט מים ולפזר מעל פירורי קמח תירס.

  4. לבסוף, מסדרים את כיסוני אוזני ההמן בתוך תבנית אפייה בעלת נייר אפייה, ממתינים כחצי שעה עד לתפיחת הכיסונים ואופים את אוזני ההמן למשך 20 דקות בתנור שחומם לחום בגובה של 180 עד 185 מעלות צלזיוס.


מתכונים לפורים, כוללים גם מנות עיקריות ייחודיות, ובדיוק לשם כך מצאנו מתכון מנצח למנה עיקרית של ניקוי גבינה מתקתק בליווי של רוטב פרג וחמאה.

מתכונים לפורים – ניוקי גבינה, פרג וחמאה

 

המצרכים הדרושים להכנת שמונה מנות ניוקי פורים הם הבאים: חבילה של גבינת כנען, רבע כוס של קמח, שליש גביע של גבינה המתאימה לאפייה, כפית של קינמון, שלוש ביצים, חצי כוס סוכר ואחד ורבע כוסות של קמח.
המצרכים הדרושים להכנת רוטב לניוקי: מאה וחמישים גרם של חמאה, חצי חבילה של פרג שלם, גרידה של תפוז (מחצי תפוז) ושלוש כפות סוכר.

אופן הכנת הניוקי:


  1. תחילה, יש להרתיח שני ליטרים של מים בתוך סיר גדול. במקביל מערבבים בתוך קערה גדולה את כל מרכיבי הניוקי, עד אשר מתקבל בצק רך, אותו מגלגלים למעין רולדה בקוטר של חצי סנטימטר על גבי משטח מקומח. לאחר שהגליל מוכן קורצים ממנו חתיכות בגודל של אחד וחצי סנטימטר ומעבירים את כיסוני הניוקי אל תוך סיר רותח, מבשלים למשך חמש דקות, מסננים ומעבירים אל תוך צלחת הגשה.

  2. הכנת רוטב הניוקי:יש לחמם בתוך מחבת גדולה את הסוכר והחמאה עד אשר החמאה נמסה. אחר כך, יש להוסיף את הפרג ולבשל למשך שתי דקות.

  3. לבסוף, מוסיפים את כיסוני הניוקי אל תוך הרוטב ומערבבים את הכל יחדיו.

  4. אופן הגשה: יש לסדר בצלחת עמוקה ניוקי בתוספת של רוטב וגרידת תפוז מעל.

  5. נסיים את סעודת מתכונים לפורים עם קינוח אלוהי של רולדת פרג.

    מתכונים לפורים – רולדת פרג

 

המצרכים הדרושים להכנת רולדת פרג: להכנת הבצק דרושים 600 מיליגרם של קרם פרש, 400 גרם של חמאה, קילו קמח, חצי כפית קינמון, שקית של אבקת אפיה וחמש כפות של סוכר.
להכנת מילוי הרולדה דרושים: מאה גרם של חמאה, ביצה טרופה, ארבע מאות פרג טחון, שתי כוסות מים, ארבע מאות גרם של ממרח תמרים, כוס של סוכר, מאה גרם צימוקים, קורט של קינמון וחמישים גרם של אגוזי מלך קצוצים.
אופן הכנת רולדת פרג:


  1. תחילה, מניחים בתוך קערה את כלל מרכיבי הבצק ומערבבים הכל, עד לקבלת בצק אחיד. יש להניח לבצק לנוח למשך כארבע שעות בטמפרטורת החדר.
  2. שנית, יש להמיס את המים והסוכר בתוך סיר גדול, עד אשר מתקבל רוטב קרמלי. אחר כך, מוסיפים את יתר חומרי המילוי, תוך כדי ערבוב, עד אשר העיסה מתעבה ואז מכבים את האש ומניחים לצינון.
  3. שלישית, יש לרדד את בצק העוגה לצורת מלבן ולחתוך ממנו מלבנים בגודל של 17 על 3.5 סנטימטר.
  4. רביעית, יש להניח את מילוי הרולדה לכל רוחבו ומתחילים לגלגל ולהדק את הקצוות עד ליצירת גלילת רולדה, ולבסוף מניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומושחים ביצה על גבי הרולדה.
  5. לבסוף, מכניסים את הרולדה אל תוך תנור אשר חומם למאה שישים מעלות מראש, למשך כארבעים דקות, מוציאים מהתנור ומגישים בליווי של רסק תפוחים ומעט שמנת.

 

זהו, כך נסתיימה לה ארוחת פורים, שכללה מגוון רחב של מתכונים לפורים מוצלחים במיוחד.
לסיכומו של עניין, אם תרצו לערוך משתה פורים אמיתי ומיוחד, עקבו אחר מפרט מתכונים לפורים שהוזכרו במאמר זה. בתיאבון.