• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


המטבח התאילנדי – המטבח שכבש את הישראלים

המטבח התאילנדי – המטבח שכבש את הישראלים

לכולנו עולה לראש כל הביטויים המכילים חופשה, ים, שמש, קוקטיילים, נחת, חופים אקזוטיים, מסאז' ועוד כשמזכירים לנו את המילה "תאילנד".

בנוסף לכל התיאורים שציינו, תאילנד היא לא רק יעד אטרקטיבי עבור הנופשים, אלא גם יעד אטרקטיבי עבור חובבי המטבח.

לאחר שתטעמו מהמנות התאילנדיות, התוצאות ידברו בעד עצמן, המטבח התאילנדי לאט לאט כובש את רובנו.

חשבתם פעם מדוע הוא הפך כה פופולרי ואהוב בקרב הישראלים? נציין לפניכם כמה מהמאפיינים הייחודיים שלו.

הסודות של המטבח

נכון שתמיד ישנה את ההתלבטות הזאת במטבח האם לבחור לבשל מאכל מתוק, חמוץ, חריף, מלוח? או מה יתאים לנו באותו הרגע? אז למה להתבלט אם אפשר למזג את כל הטעמים יחד? המטבח התאילנדי מאופיין בכל הטעמים האפשריים, החל מהטעם המתוק ועד לטעם המלוח.

מי לא היה רוצה לשלב בבישול את כל הטעמים יחד? במיוחד הטעם החריף.

המאכלים התאילנדים מוקפדים מאוד ומתובלים  עם תבלינים תאילנדים אותנטים.

לאחר שתטעמו את המאכלים עם התבלינים הללו, לא תוכלו להתפשר. לכל תבלין יש את הטעם הייחודי שלו.

מנות תאילנדיות

רוב המנות התאילנדיות מכילות אורז או אטריות. אורז או אטריות הם בין המאכלים הכי נפוצים ואהודים עלינו, במיוחד כשהם מוגשים בתיבול אחר וייחודי.

האורז מוגש במנות פתיחה, עיקריות ואפילו בקינוחים. האורז מבושל בתאילנד באופן מאודה, מוקפץ ודביק.

האטריות, גם הן יבושלו במנות עיקריות, בסלטים ואף בקינוחים.

 

מיזוג הטעמים

חשבתם פעם איך התאילנדים משלבים את כל הטעמים שציינו לפניכם? אז דעו, שגם אתם תוכלו לעשות זאת ולהגיע למנה איכותית בסגנון התאילנדי שאנו כל כך אוהבים.

אז איך נהפוך את המנה לניחוח תאילנדי?

מנה חמוצה – נתבל את המנה בלימון, פירות חמוצים וגרידת לימון.

מנה מרירה – התבלין הנפוץ הינו הג'ינג'ר. טעם חזק ומריר.

מנה מתוקה – הוספת סילאן למנה, ניתן גם להוסיף חלב קוקוס.

מנה מלוחה – ניתן להוסיף רוטב סויה שאנו כל כך מכירים.

מנה חריפה – התיבול נעשה באמצעות צ'ילי חריף.

נציין שהחום בתאילנד תורם רבות לטעמים העשירים של המנות התאילנדיות.

בנוסף, המרקם של המנות של התאילנדים, הוא גורם חשוב. לכן, המטבח התאילנדי הפך לפופולרי מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט.

אחת המנות שכולנו מכירים ואוהבים היא מנת "הפאד תאי". מנה המאופיינת בשילוב רוטב סמיך, אטריות אורז, בוטנים ונבטים.

 

נסכם לכם שהתאילנדים יודעים טוב מאוד מה הם עושים במטבח. כל שילוב הטעמים, מותירים אותנו עם טעם בלתי נשכח וחוויה קולינרית מדהימה. ללא ספק, ניתן ללמוד מהם על המטעמים שלהם, שהם כל כך פשוטים להכנה וטעימים להפליא. לצד זאת, נרחיב את הידע שלנו במטבח ונצליח להרשים את הסועדים שלהם בישלנו את הארוחה.

נוסיף לזה, שזהו יעד האקזוטי המושלם לחופשה. אז לא פלא שתאילנד והמטבח התאילנדי כבשו את הישראלים.