• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


מתכונים לראש השנה

אם ברצונכם להתקין סעודת מתכונים לראש השנה מתוקה, ייחודית ומוצלחת, תוכלו לעיין במגוון המתכונים שאספנו בכתבה זו ולהרכיב את סעודת החלומות שלכם לשנה החדשה.

מתכונים לראש השנה – מרק גזר עם דבש וג'ינג'ר

לפי הוראות מתכונים לראש השנה, המצרכים הדרושים להכנת מרק גזר עם דבש וג'ינג'ר: 30 גרם חמאה, גרידת תפוז, 250 גרם של בצלים לבנים חתוכים דק, שמנת חמוצה, שורש של סלרי פרוס וקלוף, מיכל של שמנת מתוקה, קילוגרם של גזרים פרוסים וקלופים, מים, שורש ג'ינג'ר בעובי של שלושה סנטימטרים פלפל לבן גרוס, מלח, ארבע כפות של דבש, קליפה של חצי לימון, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגורדת.

אופן הכנת מרק הגזר:

  1. תחילה, יש לאדות את הבצל הפרוס בתוך סיר, על גבי אש בינונית, עד אשר הוא הופך לשקוף.
  2. אחר כך, יש להוסיף את הג'ינג'ר, הבצל והגזר ולאדות הכול במשך חמש דקות.
  3. כעת יש להוסיף את קליפת התפוז והלימון, מיץ התפוזים ושתי כפות דבש.
  4. אחר כך, יש לכסות הכול במים, לפלפל ולהמליח ולחמם על אש גבוהה, עד לנקודת הרתיחה.
  5. כעת מכסים את הסיר ומבשלים על גבי אש נמוכה למשך 50 דקות עד אשר הגזר נעשה רך.
  6. מורידים מן האש ומוציאים באמצעות מצקת שתי כפות מן הנוזל ושומרים בצד.
  7. טוחנים את המרק בתוך בלנדר ומחזירים לתוך הסיר.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את האש ומביאים לסף רתיחה.
  9. מתקינים תיבול לפי הטעם ומוסיפים עוד דבש ונוזלים, עד אשר המרק הופך להיות סמיך.
  10. אופן ההגשה: יוצקים מרק לתוך קערת מרק ומקשטים בכפית של שמנת חמוצה וגרידת תפוז. בתיאבון!.

מתכונים לראש השנה – סלט רימונים

לפי הוראות מתכונים לראש השנה, המצרכים הדרושים להכנת סלט רימונים הם: רימון, 40 גרם של צנוברים קלויים, צרור של עלי כוסברה, 20 גרם של גרעיני שומשום קלויים, צרור של עלי פטרוזיליה, 30 גרם של גרעיני חמנייה קלויים וצרור של עלי רוקט. מצרכים להכנת רוטב הסלט: מיץ מחצי לימון, רבע כפית של פלפל שחור, מיץ מחצי תפוז, רבע כפית מלח, שש טיפות של שמן שומשום, כף של שמן קנולה, שש טיפות של רכז רימונים, כפית דבש וכפית חומץ של סיידר תפוחים.

אופן הכנת הסלט:

  1. תחילה, יש לרחוץ ולייבש היטב את עלי הפטרוזיליה, עלי הכוסברה, עלי הנענע ועלי הרוקט.
  2. אחר כך, יש לתלוש את עלי הפטרוזיליה והכוסברה מהגבעולים ולקרוע את עלי הרוקט והנענע לשניים.
  3. יש לערבב את כלל מרכיבי הרוטב בתוך צנצנת עם מכסה.
  4. לבסוף, יש להניח את כלל העלים בתוך קערת הסלט, לפזר את גרגירי הרימונים, הצנוברים, החמניות והשומשום ולהזליף רוטב מעל.

מתכונים לראש השנה – פילה סלמון על הגריל בליווי של רוטב אספרגוס ויין לבן

 

המצרכים הדרושים להכנת פילה הסלמון הם: שני פילטים של דג סלמון במשקל של 200 גרם, שמן זית, קורט של פלפל שחור גרוס, שתי קוביות חמאה קטנות וקורט של מלח. לפי הוראות מתכונים לראש השנה, המצרכים הדרושים להכנת הרוטב הם: בצל שלוט חתוך דק, מיכל של שמנת מתוקה, שליש שורש של סלרי פרוס דק, 300 מילילטר של מרק עוף, גרידה של קליפת תפוז, שני אספרגוסים טריים, שני ראשי שומר פרוסים דק.

אופן הכנת פילה הסלמון:

  1. תחילה, יש למרוח את פילה הסלמון במעט מלח, שמן זית ופלפל שחור.
  2. אחר כך, יש לחמם בתוך מחבת את שמן הזית ולצרוב את פילה הסלמון משני צידיו, יחד עם התבלינים.
  3. לאחר מכן, יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות, לשים על כל נתח של פילה סלמון קובייה של חמאה, לסדר בתוך תבנית אפייה ולהכניס לתוך התנור למשך כשש דקות.

אופן הכנת הרוטב:

  1. תחילה, יש לטגן במעט שמן זית את השומר, בצלי השאלוט והסלרי, עד אשר הם הופכים לזהובים.
  2. אחר כך, יש להוסיף לתוך התערובת את מרק העוף והיין הלבן ולבשל את הכל יחדיו עד אשר הנוזלים מצטמצמים לחצי.
  3. כעת, יש להוסיף את גרידת התפוז ואת השמנת, לערבב ולהוסיף את חתיכות האספרגוס ולבשל למשך שלוש דקות.
  4. לבסוף, יש לצקת את רוטב הסלמון על גבי נתחי הדג וכתוספת לצרף גם חתיכות של בטטות ותפוחי אדמה.

מתכונים לראש השנה – אוסובוקו עגל חלב עם דבש ותפוחים

המצרכים הדרושים להכנת שש מנות אוסובוקו, על פי הוראות מתכונים לראש השנה: שש יחידות של אוסובוקו עגל חלב במשקל של 300 גרם, כוס של יין אדום, כוס של דבש, שמן זית לטיגון, לימון סחוט, פלפל שחור ומלח, ליטר של ציר עגל, מעט קמח, גבעול של רוזמרין, שתי יחידות של תפוחי עץ חתוכים וקלופים וגבעול של טימין.

אופן הכנת האוסובוקו:

  1. תחילה, יש לתבל את נתחי הבשר בפלפל ומלח, לקמח ולטגן בתוך סיר רחב יחד עם שמן, עד אשר הבשר משחים.
  2. אחר כך, יש להוסיף את הלימון והדבש ועם קבלת גווני הקרמל, יש להוסיף את ציר העגל והיין.
  3. יש להוסיף את הטימין ואת עלי הרוזמרין, לכסות ולבשל על גבי להבה נמוכה, למשך שעה, עד אשר הבשר נהיה רך.
  4. לבסוף, יש להוסיף את התפוחים ולבשלם למשך כרבע שעה ולהגיש על מצע של פירה תפוחי אדמה.

מתכונים לראש השנה – טאג'ין מתוק בדבש


להכנת מתכונים לראש השנה דרושים המצרכים הבאים: 200 גרם תערובת של פירות יבשים, לרבות: צימוקים, תאנים, פיסטוק, משמש, אגוזי מלך ושזיף ללא חרצנים, שלוש כפות של ברנדי, שתי כפות דבש, שלוש כפות של ריבת בצלי שאלוט, חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ ויחידה של מקל קינמון.

אופן הכנת הטאג'ין:

  1. על פי הוראות מתכונים לראש השנה, תחילה, יש להשרות את הפירות היבשים למשך חצי שעה, בתוך מים פושרים ולסנן.
  2. כעת, יש להמיס את הסוכר במחבת על גבי אש נמוכה, עד אשר מתקבל קרמל זהוב.
  3. אחר כך, יש להוסיף את יתר המרכיבים, למעט הפירות היבשים, ולבשל למשך שתי דקות.
  4. לבסוף, יש להוסיף את הפירות היבשים ולבשל למשך שלוש דקות נוספות.
  5. אופן הגשת הטאג'ין: מפזרים את הפירות היבשים על גבי מצע של קוסקוס ומעטרים בענף טימין ובמקל קינמון. בתיאבון!.

 

מתכונים לראש השנה – כנאפה


המצרכים הדרושים להכנת הכנאפה הם: רבע קילו של אטריות קדאיף, 350 גרם של גבינת ריקוטה ללא מלח ומאה גרם של חמאה מומסת. להכנת הסירופ דרושים המצרכים הבאים: כוס סוכר, כפית של מי ורדים וכוס של מים.

אופן הכנת הכנאפה:

  1. להכנת הסירופ, יש להרתיח את המים יחד עם הסוכר, עד אשר מתקבל סירופ אחיד ואז יש להוסיף מי וורדים לפי הטעם.
  2. להכנת הכנאפה: תחילה, יש לצקת על גבי מחבת בקוטר 26 שמן ולשטח את אטריות הקדאיף מעליו, כך שהשומן יכסה את האטריות.
  3. מעל הקדאיף מניחים את גבינת הריקוטה בצורה אחידה ומחממים על אש בינונית.
  4. יש לסובב את הכנאפה תוך כדי בישולו על הגז למשך רבע שעה לכל צד.
  5. בסיום בישול הכנאפה, יש להפוך את הכנאפה על המחבת, כך שהגבינה תישאר בתחתית.
  6. לבסוף, יש לצקת את סירופ הכנאפה מעל, לפרוס לריבועים ולהגיש בליווי של כדור גלידת וניל.

מתכונים לראש השנה – עוגת דבש קלאסית

המצרכים הדרושים להכנת עוגת דבש קלאסית, בהתאם להוראות מתכונים לראש השנה, הם: כוס של דבש, חצי כוס של סוכר, כוס של מים, שלושה חלבונים, כוס של שמן, חצי כפית ציפורן, כפית אבקת סודה לשתייה, חצי כפית קינמון, שתי ביצים, שלוש כוסות קמח וכוס סוכר.
אופן הכנת עוגת דבש:

  1. תחילה, יש לערבב בתוך מעבד מזון את המים, הדבש, אבקת הסודה לשתייה ואת השמן.

  2. אחר כך, יש להוסיף את הסוכר והביצים ולהמשיך לערבב.
  3. יש להקציף בנפרד את הסוכר והחלבונים יחדיו.
  4. כעת מוסיפים את הציפורן, הקינמון והקמח ומוסיפים אל תוך הבלילה.
  5. אחר כך, יש לקפל את החלבונים לתוך הבלילה.
  6. את הבלילה האחידה יש לצקת לתוך שלוש תבניות אלומיניום באורך של עשרים וחמש סנטימטר.
  7. לבסוף, יש להכניס את תבניות האפייה לתוך תנור למש50 דקות בחום של 170 מעלות. בתיאבון!. ניתן להבריש את העוגה עם סירופ סוכר בעודה חמה ולעטר עם אגוזים וצימוקים.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להרכיב סעודת חג מנצחת – עיינו בסדרת מתכונים לראש השנה אשר צוינו במאמר זה.