• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


לחמניות לפסח

געגועי הבלתי פוסקים לכיכר הלחם ומוצרי המאפה הנספחים, הולידו במוחי רעיון נפלא: הכנת רשימה מנצחת של מתכוני לחמניות לפסח, שיתפקדו כפשרה מופלאה בין הלחם האסור למצה הקשה.
במאמר הבא, תוכלו ללמוד אודות הליך הכנת מתכונים של לחמניות ייחודיות וכשרות לחג הפסח.

אילו מצרכים נדרשים לאפיית לחמניות כשרות לפסח?


באופן כללי, מרבית מתכוני פסח מכילים את המצרכים הבאים: מלח, ביצים, תחליפים לקמח החיטה, לרבות: קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, קמח תירס וקמח אורז, וכן מים ושמן.
יש להבחין בין קמח מצה דק, המתאים יותר להכנת עוגות, לבין קמח מצה גס, המתאים יותר להכנת לחמניות של פסח.
 
על הליך הכנת לחמניות לפסח
כאמור, הליך הכנת לחמניות לפסח, שונה לחלוטין מהליך הכנת לחמניות רגילות העשויות מקמח חיטה, שכן הוא מתחיל לרוב בפעולת בישול, ללא כל צורך בהליך התפחה ובלי יכולת רבה ליצור צורות בבצק.
היתרון העיקרי של לחמניות פסח, טמון בהליך ההכנה הקל, המאפשר לכל אחד ואחת להכין בקלות כל מתכון של לחמניות פסח, הנקלע לצלחתכם, ללא כל בעיה. 

עצות זהב להכנת לחמניות פסח כשרות וטעימות


אז לאלו שמעדיפים לדלג על מסכת המצות הכואבת ולעבור לתחליף הכי קרוב למרקם הלחם במהלך חג הפסח, הנה מספר עצות אשר יסיעו לכם להכין לחמניות אגדתיות לפסח:

  1. בכדי להקל על הליך עיצוב צורת לחמניות לפסח, תוכלו לבחור בין יצירת כדורי לחמניות ביד (מומלץ לשמן את כף ידכם לפני קריצת הכדורים), ובין יצירת כדורים מעוצבים בצורת פחזניות באמצעות שק זילוף.
  2. כמו בכל הליך אפייה, גם בעת הכנת לחמניות הפסח, חשוב לדייק בכמויות התבלון של המלח והסוכר ולכן, מומלץ לטעום את עיסת הבצק, לפני שמתחילים לקרוץ את הכדורים.
  3. אם החלטתם להכין לחמניות של פסח בפעם הראשונה, השתמשו במתכון פשוט ובסיסי, ורק לאחר שתצברו ניסיון וטאץ', תוכלו להוסיף תבלונים מעניינים ותוספות כגון: מבחר גבינות קשות (קצ'קבל, רוקפור, פרמז'ן, אמנטל, עמק ועוד), ירקות קלויים, עשבי תיבול (כגון: בזיליקום, טרגון, טימין, אורגנו, זעתר ומרווה) ועוד.  
  4. הכינו מלאי של ביצים, שכן תזדקקו להרבה ביצים לצורך הכנת ביצים.
  5. הקפידו על טריות הלחמניות, שכן טעמן הטוב ביותר הוא לאחר אפייתם.
  6. אם ברצונכם לדעת אם הלחמניות מוכנות לאכילה, הפכו לחמנייה אחת ובדקו אם תחתית הלחמנייה כבר שחום.  
     


מתכוני לחמניות לפסח


לא צריך יותר להתגעגע למרקם המיוחד של לחמניות החיטה, שכן אספנו למענכם מספר מתכוני לחמניות מנצחים לחג הפסח.
לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה – חלבי
המצרכים הדרושים להכנת לחמניות לפסח חלביות הם: שתיים וחצי כוסות של קמח תפוחי אדמה, שתי ביצים גדולות, שלוש כוסות של גבינת מוצרלה מגוררת, 113 גרם של חמאה, כפית של אבקת אפיה, קורט של מלח.

אופן הכנת לחמניות לפסח מקמח תפח"א:

  1. תחילה, יש לערבב את כלל המצרכים יחדיו, בתוך קערה, עד להיווצרות בצק אחיד.
  2. אחר כך, קורצים עיגולים של לחמניות לפסח בגודל ביס ומסדרים על גבי תבנית אפייה מלבנית עם נייר אפייה.
  3. כעת, מורחים ביצה על גבי הלחמניות ומפזרים שומשום ופירורי גבינה צהובה מעל.
  4. לבסוף, מכניסים את לחמניות הפסח לתוך תנור, שחומם לטמפרטורה של 250 מעלות, למשך עשר דקות, עד אשר לחמניות לפסח הופכות זהובות. בתיאבון!.


 
מתכון לחמניות מקמח מצות ואגוזים


להכנת מתכון לחמניות לפסח זה, נדרשים המצרכים הבאים:  שתי כוסות של מים מינראליים, חצי כוס של אגוזי מלך או אגוזי פקאן, חצי כוס של שמן תירס או קנולה, חמש ביצים גדולות, כפית גדושה של מלח, שתי כוסות של קמח ביצה, קורטוב שלח פלפל שחור גרוס.
אופן הכנת לחמניות לפסח מקמח מצה:

  1. תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. אחר כך, יש לצקת לתוך סיר את השמן והמים ולזרות את הפלפל והמלח ולהביא לידי רתיחה.
  3. אחר כך, יש לכבות את האש ולהוסיף קמח מצה ולערבב הכל יחדיו.
  4. כעת, יש להוסיף את הביצים בהדרגתיות ולבחוש תוך כדי.
  5. לבסוף, יש להוסיף את האגוזים ולערבב הכל היטב.
  6. כשהבצק מוכן, יש לקרוץ עיגולי לחמניות לפסח בקוטר של חמש סנטימטרים ולסדר על גבי תבנית עם נייר אפייה.
  7. לאחר מכן, מכניסים את התבנית אל תוך התנור ואופים במשך 45 דקות. בתיאבון!.

מתכון לחם לפסח, בסגנון פוקאצ'ה איטלקית


המצרכים הדרושים להכנת הפוקאצ'ה: ארבע ביצים בטמפרטורת החדר, כפית של רוזמרין קצוץ, אחד וחצי כוסות של מים רותחים, אחד וחצי כוסות של קמח מצה דק, חצי כוס של שמן זית וחצי כפית מלח. לציפוי הפוקאצ'ה דרושים: עלי רוזמרין, שמן זית, שום פרוס ומלח גס.

אופן הכנת הפוקאצ'ה:

  1. תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. אחר כך, יש להקציף את הביצים באמצעות מעבד מזון למשך חמש דקות במהירות גבוהה.
  3. לאחר מכן, יש לערבב בתוך קערה נפרדת את יתר המצרכים ולערבב פנימה את קצפת הביצים.
  4. פורסים נייר אפייה בתוך תבנית מלבנית ובוזקים שמן זית, עלי רוזמרין, שום ומלח גס מעל הפוקאצ'ה.
  5. לבסוף, יש מכניסים את בצק הפוקצ'ה לתנור למשך 40 דקות, עד אשר הפוקצ'ה הופכת לזהובה.


לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה - בסגנון בייגל


המצרכים הדרושים להכנת לחמניות לפסח בסגנון בייגל הם: כוס של קמח ביצה, חמש ביצים, חצי כוס של קמח תפוחי אדמה, רבע כוס של סוכר, כוס של מים וחצי כוס של שמן.

אופן הכנת הלחמניות:

  1. תחילה, יש להרתיח בתוך סיר את השמן והמים.
  2. אחר כך, יש להסיר את התערובת מן האש ולהוסיף את המצרכים היבשים.
  3. כעת, יש להוסיף בהדרגתיות את הביצים ולערבב היטב.
  4. קורצים כדורי בצק עגולים ויוצרים חור באמצע ומעצבים לצורה של בייגל.
  5. מסדרים את בצק הבייגל בתוך תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  6. לבסוף, יש להכניס את תבנית האפייה לתוך תנור, שחומם מבעוד מועד לטמפרטורה של 180 מעלות.

לסיכומו של עניין, לחמניות לפסח הם התחליף המושלם ללחמניות החיטה. הסוד הוא לפעול לפי הוראות מתכוני לפסח, וגם אתם תוכלו ליהנות ממאפה כשר של לחמניות לפסח.