• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


עוגות לפסח

לקראת חג הפסח, הקרב ובא, איגדנו למענכם רשימה של מתכוני קינוחים מנצחים של עוגות לפסח. חג הפסח אומנם מבטל את אחד מן המרכיבים החשובים ביותר להכנת עוגות – הקמח, אולם הוא טומן בחובו עולם ומלואו של מצרכים איכותיים אחרים, מהם ניתן להרכיב עוגות לפסח איכותיות וטעימות. בכתבה הבאה, תוכלו לקבל רעיונות למתכונים מנצחים של עוגות לפסח.

מהם המרכיבים הדומיננטיים להכנת עוגות לפסח?

כאמור, המרכיבים הדומיננטיים להכנת עוגות לפסח, הם נגזרת ישירה של כללי הכשרות הנהוגים בחג זה לפי הדת היהודית. כאשר עשרת המצרכים הנפוצים ביותר לשימוש להכנת מתכוני עוגות לפסח הם הבאים: קוקוס, אגוזים, ביצים, שוקולד, בוטנים, תמרים, חלב, קמח מצות ותחליפי קמח כדוגמת: קמח תפוחי אדמה וקמח אורז. אילו סוגים של עוגות לפסח יש? באופן כללי, ניתן לחלק את הסוגים השונים של עוגות הפסח לשלושה סוגים עיקריים והם: עוגות אגוזים, עוגות גבינה, עוגות מוס שוקולד ועוגות קוקוס.

איזה סגנון של עוגות מומלץ להכין בחג הפסח?

קונדיטורים רבים בארץ, ממליצים להתמקד בהכנה של עוגות לפסח בסגנון הבא:

  • עוגות שוקולד - עוגות לפסח, בהן מרכיב חמאת הקקאו מסייע לייצוב העוגה.
  • עוגות מוס – עוגות לפסח, המבוססות על מרנג המופק מאגוזים טחונים (ומכונה בעגה המקצועית ז'פונג) או שילוב של שקדים וקורנפלור (המכונה בעגה המקצועית דקואז).
  • עוגות קוקוס – קוקוס ידוע כמרכיב מצוין להכנת עוגות לפסח, כיוון שהוא מספיג את הנוזלים ומאפשר למגוון של עוגות לפסח להיות יציבות.

מתכוני עוגות לפסח

כהרגלנו בקודש, החלטנו לאגד למענכם רשימה קלאסית של מתכוני עוגות לפסח. מתכון עוגת שוקולד לפסח בשלוש שכבות המצרכים הדרושים להכנת עוגות לפסח עם שוקולד עשיר בשלוש שכבות הם: שמונה חלמונים, 150 גרם של שוקולד לבן, 240 גרם של סוכר, 150 גרם של שוקולד חלב, 240 גרם של אבקת סוכר, 150 גרם של שוקולד מריר ומאה גרם של אגוזי לוז טחונים וקלויים.

אופן הכנת המרנג:

  1. תחילה, יש להקציף את הסוכר והחלבונים יחדיו, עד אשר מתקבל קצף אחיד ומבריק.
  2. אחר כך, יש להוסיף את אבקת אגוזי הלוז ואת אבקת הסוכר, בתנועות קיפול.
  3. כעת, יש למלא את שקית הזילוף בקרם ולצקת על גבי שלושה דפי אפייה, עיגולים בקוטר של 26 סנטימטר.
  4. אחר כך, מכניסים את המרנג לאפייה בתנור, שחומם ל – 120 מעלות, למשך שעתיים עד אשר המרנג מתקרר.

אופן הכנת קרם השוקולד:

  1. תחילה, יש להרתיח 250 גרם של שמנת מתוקה ולהוסיף 150 גרם של שוקולד מריר ולערבב הכל, עד אשר מתקבל קרם אחיד וחלק.
  2. אחר כך, חוזרים על התהליך בשנית עם שוקולד הלבן והחלב.
  3. לבסוף, יש להכניס את קרם השוקולד למקרר, למשך לילה שלם, להתקשות.

אופן הרכבת עוגות לפסח על בסיס שוקולד:

  1. יש להקציף את שלושת הקרמים יחדיו, עד אשר מתקבל מוס אחיד.
  2. אחר כך, יש להניח את השכבה הראשונה של המרנג ולהזליף מעליה קרם של שוקולד מריר.
  3. לאחר מכן, יש להניח שכבת מרנג נוספת, להזליף את קרם שוקולד החלב, להניח שכבת מרנג נוספת ועל גביה קרם של שוקולד לבן.
  4. לבסוף, מעטרים את העוגה עם שבבי אגוזים ופירורי שוקולד, מכניסים להקפאה למשך כמה ימים ומוציאים להפשרה כ – 3 שעות לפני ההגשה.

עוגת אגוזים לפסח

המרכיבים הדרושים להכנת עוגות לפסח עם אגוזים הם הבאים: 360 גרם של שוקולד מריר, 30 גרם של שוקולד לבן, 300 גרם של חמאה, כוס של אגוזי פקאן טחונים וקלויים, 180 גרם של חמאה, שלושת רבעי כוס סוכר, ארבע ביצים מופרדות.

אופן הכנת עוגות לפסח על בסיס אגוזים:

  1. תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. אחר כך, יש לרפד את תבנית האפייה בנייר ולשמן אותה.
  3. כעת, יש לשים 180 גרם של חמאה ו – 180 גרם של שוקולד בתוך קערה.
  4. את הקערה יש להניח מעל סיר בן מרי (עם מים חמים), וממיסים את השוקולד על גבי אש נמוכה.
  5. לאחר מכן, יש להקציף באמצעות מערבל את חלמוני הביצה במהירות נמוכה.
  6. יש להוסיף בהדרגתיות את הסוכר ולהמשיך בהקצפה, עד אשר מתקבלת תערובת בעלת נפח בצבע בהיר.
  7. אל תוך הקערה יש להוסיף את האגוזים והשוקולד המומס ולערבב הכל למשך דקה.
  8. כעת, יש להקציף את החלבונים תוך מעבר ממהירות נמוכה לגבוהה, עד אשר מתקבל קצף יציב.
  9. כעת, יש להעביר אל קערת קצף החלבונים, שליש מעיסת השוקולד ולערבב הכל בתנועות קיפול.
  10. את הבלילה, יש להעביר לתוך תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך 40 דקות.
  11. לבסוף, מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים את העוגה על גבי צלחת, מסירים את נייר האפייה ומגישים.

אופן הכנת ציפוי העוגה:

  1. תחילה, יש להמיס 120 גרם של חמאה ו – 180 גרם של שוקולד בתוך סיר.
  2. אחר כך, יש לצקת את תערובת השוקולד על גבי העוגה ולכסותה בציפוי.
  3. במקביל, יש להמיס את השוקולד הלבן למשך 20 שניות בתוך המיקרוגל.
  4. כעת, יש לצקת את השוקולד הלבן לתוך שקית זילוף ולקשט את העוגה. בתיאבון!.

עוגת קוקוס לפסח

המצרכים הדרושים להכנת עוגות לפסח עם שוקולד וקוקוס הם: חמישה חלבונים של ביצה, 150 גרם של קוקוס טחון וכוס של סוכר. להכנת המוס יש לדאוג למצרכים הבאים: כף של סוכר, 200 גרם של שוקולד מריר, 250 מיליליטר של שמנת מתוקה וחמישה חלמונים.

אופן הכנת בסיס העוגה:

  1. תחילה, יש להקציף את הסוכר והחלבונים יחדיו, עד אשר נוצר קצף יציב ומבריק.
  2. אחר כך, יש להוסיף קוקוס ולערבב הכל יחדיו.
  3. את התערובת יש להשטיח בתוך תבנית אפייה מלבנית ולהכניס לתנור למשך עשרים דקות, לחום של 180 מעלות, עד אשר החלק החיצוני של העוגה מתקשה. אחר כך, יש להוציא את העוגה ולצנן.

אופן הכנת מוס העוגה:

  1. תחילה, יש להמיס את השוקולד, באמצעות סיר בן מרי, עד אשר השוקולד נמס לחלוטין.
  2. אחר כך, יש להסיר את השוקולד מן האש ולהוסיף כל חלמון בנפרד, עד אשר הם נעלמים בתערובת ומניחים להתקררות.
  3. אחר כך, יש להקציף את הסוכר ואת השמנת המתוקה ולערבב יחד עם תערובת השוקולד.
  4. לבסוף, יש להניח את מוס השוקולד על בסיס העוגה, ולהכניס לקירור למספר שעות. בתיאבון.

עוגת גבינה לפסח

המצרכים הדרושים להכנת עוגות לפסח עם גבינה הם: תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר של 24, גביע של שמנת חמוצה (27 אחוזי שומן), שלושה מיכלים של גבינה לבנה, חמש כפות של פודינג אינסטנט בטעם וניל, ארבע ביצים מופרדות, 150 גרם של סוכר ושלוש כפות של קמח תפוחי אדמה. להכנת הציפוי דרושים: שני מיכלי שמנת מתוקה, מבחר פירות העונה וארבע כפות של סוכר.

אופן הכנת עוגות לפסח עם גבינה:

  1. תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. אחר כך, יש לשמן את תבנית האפייה.
  3. כעת, יש להניח בתוך קערה את החלמונים, הגבינה, אבקת הפודינג, קמח תפוח האדמה, השמנת ומחצית מכוס הסוכר ומערבבים את הכל יחדיו.
  4. במקביל, יש להקציף את הסוכר והחלבונים באמצעות מערבל, עד אשר מתקבל קצף יציב.
  5. את הקצף יש להעביר אל תוך תערובת הגבינה ולקפל הכל בעדינות.
  6. אחר כך, יש לצקת את התערובת לתוך תבנית האפייה ולהכניס לתוך התנור למשך כשעה, עד אשר עוגת הגבינה הופכת לזהובה.
  7. מוציאים את העוגה מן התנור ומצננים.
  8. אחר כך, יש להקציף את הסוכר עם השמנת, עד קבלת קצפת אחידה ויציבה.
  9. לבסוף, יש לצפות את העוגה בקצפת ולעטר בפרוסות של פירות העונה.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להפתיע את האורחים בשלל מתכונים מפתיעים של עוגות לפסח, עיינו ברשימת מתכוני עוגות פסח שצוינו במאמר זה.