• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


עוגיות לפסח

אחת המשימות הקשות בפסח היא הכנת עוגיות לפסח, אין ספק כי היעדר קמח החיטה עושה את שלו כשזה מגיע לקינוחים, אך יחד עם זאת, ישנם גם כמה מתכונים של עוגיות כשרות לפסח, שבהחלט יעשו את העבודה.
אז אם ברצונכם להפתיע את כלל באי סדר הפסח במתכוני עוגיות לפסח ייחודיים, שימו לב לרשימת המתכונים המצוינת במאמר זה.
מהם המרכיבים הדומיננטיים הדרושים להכנת עוגיות לפסח?
המרכיבים הדומיננטיים להכנת עוגיות לפסח הם: קוקוס, שקדים, בוטנים, שוקולד, אגוזים, ביצים, קורנפלור\קמח מצה\קמח תירס.

מתכוני עוגיות לפסח

מתכון עוגיות שקדים לפסח – מקרון פטל
המצרכים הדרושים להכנת 15 עוגיות לפסח בסגנון מקרון הם: כוס של אבקת סוכר, שתי כפיות של אבקת שקדים טחונים, 100 גרם של שקדים טחונים, כפית של מחית פטל, שלושה חלבוני ביצה וכף של סוכר.
המצרכים הדרושים להכנת מילוי עוגיות לפסח בסגנון מקרון הם: 100 מיליליטר של שמנת מתוקה 42% אחוזי שומן, חמישים גרם של פטל טרי ו – 200 גרם של שוקולד לבן.

אופן הכנת מילוי עוגיות לפסח בסגנון מקרון:

  1. תחילה, יש להרתיח את הפטל יחד עם השמנת המתוקה, ולהסיר מן האש.
  2. אחר כך, יש לערבב את התערובת עם מטרפה, עד אשר גרגרי הפטל נעלמים.
  3. לאחר מכן, יש להוסיף לתערובת את השוקולד הלבן ולערבב הכל יחדיו, עד אשר מתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. לבסוף, יש להכניס את מילוי עוגיות המקרון לקירור למשך חמש שעות.
     

אופן הכנת עוגיות לפסח בסגנון מקרון:

  1. יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 155 מעלות צלזיוס.
  2. אחר כך, יש להקציף את חלבוני הביצה ולהוסיף את הסוכר בהדרגתיות, עד אשר מתקבל קצף אחיד ויציב.
  3. כעת יש לערבב את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים ולהוסיף את התערובת שנוצרה לקצף החלבונים, תוך כדי תנועות קיפול, עד אשר נוצרת תערובת חלקה ואחידה.
  4. לבסוף, יש להוסיף את מחית הפטל ולערבב, עד אשר התערובת מקבלת צבע ורדרד.
  5. מכניסים את התערובת לתוך שק זילוף ויוצרים כשלושים עיגולים בקוטר של שני סנטימטר ובמרווח של כשלושה סנטימטרים, על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומכניסים לתנור למשך 14 דקות.

אופן הרכבת עוגיות לפסח בסגנון מקרון:

  1. מוציאים את עוגיות המקרון מן התנור ומניחים לצינון.
  2. מוציאים את מילוי עוגיות המקרון מהמקרר ומכניסים לתוך שק זילוף עם צנטר דק.
  3.  יוצקים מעט מן המילוי במרכז עוגיית המקרון וסוגרים מלמעלה עם עוגייה נוספת.

עוגיות שקדים אווריריות


המצרכים הדרושים להכנת עוגיות לפסח על בסיס שקדים הם: שלושה חלבוני ביצה, 300 גרם של שקדים קלופים ופרוסים וחצי כוס של סוכר.
אופן הכנת עוגיות השקדים:

  1. תחילה, יש לערבב את הסוכר יחד עם חלבוני הביצה באמצעות מזלג.
  2. אחר כך, יש להוסיף את השקדים הקלופים לתערובת ולערבב הכל יחדיו.
  3. כעת יש להכין תבנית עם ריפוד של נייר אפייה.
  4. יש לצקת מן מהעיסה גושים קטנים באמצעות כפית ולסדרם על גבי תבנית עם נייר אפייה, תוך יצירת מרווחים של כשני סנטימטרים.
  5. מכניסים לתוך התנור, עד אשר מתקבל צבע זהוב.

עוגיות שוקולד לפסח – בראוניז


להכנת 21 עוגיות לפסח מטריפות בסגנון בראוניז, יש להצטייד במצרכים הבאים: 200 גרם של שוקולד מריר איכותי, כוס של שוקולד צ'יפס, 30 גרם של חמאה, 120 גרם של אגוזי מלך קצוצים דק, שתי ביצים בגודל 2, חצי כפית של אבקת אפייה לפסח, חמש כפות של אבקת קורנפלור ושלושת רבעי כוס סוכר.

אופן הכנת עוגיות לפסח בסגנון בראוניז:

  1. תחילה, יש להעמיד מים רותחים בתוך סיר בן מארי.
  2. אחר כך, יש להניח בחלקו העליון של הסיר את החמאה והשוקולד ולערבב הכל עד להמסה מוחלטת של השוקלד וקבלת מרקם שוקולדי חלק.
  3. לאחר מכן, יש להסיר את התערובת מן האש ומצננים למשל כעשר דקות.
  4. כעת, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
  5. אחר כך, יש  להקציף את הסוכר עם הביצים למשך שלוש דקות, עד אשר מתקבלת תערובת אוורירית.
  6. יש להוסיף את השוקולד שהומס לתוך קצפת הביצים ולהוסיף תוך כדי תנועות קיפול את אבקת האפייה והקורנפלור, עד אשר נוצרת תערובת אחידה וחלקה.
  7. כעת יש להוסיף את האגוזים הטחונים ואת נטיפי השוקולד צ'יפס  ולערבב הכל יחדיו.
  8. לאחר מכן ממלאים שק זילוף בתערובת השוקולד, ויוצקים עוגיות במרווחים קבועים, על גבי תבנית האפייה.
  9. לבסוף, יש להכניס את תבנית האפייה אל תוך התנור, למשך שמונה דקות, ואז מוציאים את התבנית ומניחים לצינון למשך חצי שעה. 
     

עוגיות קוקוס לפסח


המצרכים הדרושים להכנת עוגיות לפסח עם קוקוס הם: עשרה חלבונים, ארבע כוסות של קוקוס טחון, 1.5 כוסות של סוכר, 1.5 כפיות של מיץ לימון סחוט וכפית של תמצית וניל.

אופן הכנת עוגיות לפסח עם קוקוס:

  1. תחילה, יש להעמיד סיר בן מרי עם מים רותחים.
  2. אחר כך, יש לשים את הלימון, חלבוני הביצה והסוכר בתוך הסיר החם ומערבבים הכל יחדיו, עד אשר הסוכר נמס.
  3. כעת, יש להוסיף את הקוקוס ואת תמצית הוניל, לערבב ולבשל הכל למשך שמונה דקות.
  4. לאחר מכן יוצקים באמצעות כף את תערובת עוגיות הקוקוס על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ודואגים למרווח של כשני סנטימטרים בין עוגייה לעוגייה.
  5. לבסוף, יש להכניס את תבנית העוגיות לתוך התנור, למשך כעשרים דקות, עד אשר העוגיות מזהיבות. 

עוגיות בוטנים לפסח


המצרכים הדרושים להכנת עוגיות לפסח עם בוטנים הם: 400 גרם של אבקת סוכר, שני חלבוני ביצה ו - 200 גרם של בוטנים טחונים.

אופן הכנת עוגיות בוטנים:

  1. תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות צלזיוס.
  2. במקביל, יש לרפד תבנית עוגה בנייר אפייה.
  3. אחר כך, יש לערבב את אבקת הסוכר יחד עם הבוטנים הטחונים.
  4. כעת, יש להקציף את חלבוני הביצה, עד אשר נוצר קצף אוורירי ואז יש להעבירו לתוך תערובת הבוטנים בתנועות קיפול.
  5. לאחר מכן מכניסים את התערובת שנוצרה לתוך שק זילוף ויוצקים עיגולי בוטנים על גבי תבנית האפייה המרופדת, תוך שמירת מרחק בין כל עוגייה ועוגייה.
  6. לבסוף, מכניסים את תבנית האפייה לתוך התנור החם, למשך רבע שעה, עד אשר עוגיות לפסח מתחילות להיסדק. בתיאבון!.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להכין מתוקים מפתיעים לפסח, תוכלו להסתייע במקבץ מתכוני עוגיות לפסח, שהופיעו במאמר זה.